In te vullen velden
Alle gegevens worden door koppelingen automatisch overgenomen uit de afdelingsbladen, de Excel-tabellen 1 tot en met 10. In
deze Excel-tabel hoeven dus geen gegevens te worden ingevoerd.
Resultaten
De volgende totalen per afdeling worden uit het werkblad Analyse personeelskosten en prestaties bij verkoop overgenomen:
Pos. # |
Omschrijving |
In de cellen: |
1 |
Aantal medewerkers (aantal personen) . |
Kolom C |
5 |
Aantal werkzame personen in fulltime-eenheden (fte's, nominaal). |
Kolom D |
6 |
Personeelssterkte in fulltime-eenheden op basis van gecorrigeerde aanwezigheid. |
Kolom E |
7a en 7b |
Afwezigheid wegens ziekte in dagen (7a) respectievelijk uren (7b) in de verslagperiode. |
Kolom G en H |
8a en 8b |
Afwezigheid wegens vakantie in dagen (8a) respectievelijk uren (8b) in de verslagperiode. |
Kolom I en J |
9a en 9b |
Overige dagen (9a) respectievelijk uren (9b) afwezigheid in de verslagperiode. |
Kolom K en L |
10 |
Saldo te werken uren in de verslagperiode. |
Kolom M |
11 |
Effectief gewerkte uren in de verslagperiode. |
Kolom N |
12a en 12b |
De afwijkingen van de effectief gewerkte uren in vergelijking met de te werken uren; in uren (12a) respectievelijk in procenten
(12b).
|
Kolom O en P |
13 |
De totale omzet. |
Kolom Q |
14 |
De gemiddelde omzet per uur. |
Kolom R |
15 |
De totale personeelskosten. |
Kolom S |
16 |
Het gemiddelde van de verhouding omzet/personeelskosten. |
Kolom T |
Daarnaast worden per afdeling de volgende gegevens berekend:
Pos. # |
Omschrijving |
In de cellen: |
18 |
Personeelskosten als percentage van omzet afdeling. |
Kolom V |
19 |
Omzet afdeling als percentage van de totale omzet. |
Kolom W |
20 |
Personeelskosten afdeling als percentage van de totale personeelskosten. |
Kolom X |
Ook worden de gemiddelde, slechtste en beste waarden per afdeling weergegeven:
Pos. # |
Omschrijving |
In de cellen: |
7 |
Percentage uitval door ziekte in procent van de te werken uren |
Kolom F |
|
|
|
|
De gemiddelde waarden per fte |
|
12 |
- de afwijkingen van de effectief gewerkte uren in vergelijking met de te werken uren; in uren (12a) respectievelijk in procenten
(12b)
|
Kolom O, P |
13 |
- omzet (gemiddeld per fte)
|
Kolom Q |
14 |
- omzet per uur (gemiddeld per medewerker)
|
Kolom R |
15 |
- personeelskosten (gemiddeld per fte)
|
Kolom S |
16 |
- verhouding omzet/personeelskosten (gemiddeld per medewerker)
|
Kolom T |
|
|
|
|
De slechtste en beste waarde per medewerker |
|
|
- afwijking effectief gewerkte en te werken uren (in procenten)
|
Kolom P |
|
|
Kolom R |
|
- verhouding omzet/personeelskosten
|
Kolom T |
Ten slotte worden aan het eind van het overzicht nog een aantal totalen, gemiddeldes, slechtste en beste waarden voor alle afdelingen tezamen berekend:
Pos. # |
Omschrijving |
In de cellen: |
|
Totalen voor alle afdelingen tezamen. |
Rij 67 |
12b |
De gemiddelde, slechtste en beste waarde van de afwijking tussen effectief gewerkte uren en te werken uren. |
P68 - P70 |
13 |
De gemiddelde omzet per fte. |
Q68 |
14 |
De gemiddelde, slechtste en beste waarde van de omzet per uur. |
R68 - R70 |
15 |
De gemiddelde personeelskosten per fte. |
S68 |
16 |
De gemiddelde, slechtste en beste waarde van de verhouding omzet/personeelskosten. |
T68 - T70 |